top of page

FAQ

Waarom zou ik kiezen voor Kim Laureen Photography?

Wanneer je voor mij kiest als je fotograaf, zal er kosten nog moeite worden gespaard voor het perfecte plaatje. Vanwege mijn perfectionistische mentaliteit, haal ik graag alles uit de kast om een kunstwerk voor aan de muur te creëren. Daar gaat veel tijd en werk in zitten, maar dat is nou eenmaal zoals ik ben. Ik ben niet gauw tevreden. 

Ook de producten die ik kies voor mijn afdrukken, koop ik in bij de leveranciers, die de beste kwaliteit leveren. Het zou zonde zijn als het perfecte plaatje niet op een mooie kwaliteit canvas gedrukt wordt. 

Daarnaast biedt ik persoonlijke en goede service, ik neem altijd telefonisch contact met je op om goed door te spreken wat jullie wensen zijn qua kleuren, stijl en poses. Voordat de shoot plaats vindt, moet bij mij helemaal helder zijn, wat jullie voor ogen hebben.

Kan ik voor elke dag een afspraak maken?

Omdat ik fulltime mamma ben van mijn 3 schatten, zal ik de komende 3 jaar alleen in de weekenden fotograferen. Mensen die mij kennen, weten dat ik alles graag perfect doe, en met 100% inzet en overgave. Dat geldt ook voor het moederschap.

Om die reden kunnen er maar maximaal 4 newbornshoots in een maand geboekt worden. Dus wees er op tijd bij, als mij als je fotograaf wil boeken.

Hoe boek ik een fotoshoot?

De makkelijkste manier om een fotoshoot te boeken is door het contactformulier in te vullen, onder de knop

 

Er wordt dan binnen 2 werkdagen contact met je opgenomen. Dan bespreek ik met je wat voor een soort fotoshoot het gaat worden; wat je kleur- en stijlwensen zijn voor de fotoshoot; of er nog broertjes of zusjes zijn, die jullie ook graag op de foto willen. En natuurlijk beantwoord ik alle vragen, die je verder hebt.

Wat gebeurt er als ik ziek ben, of er komt iets acuuts tussen?

Je kan uiteraard je je afspraak verplaatsen bij ziekte. Wanneer een kind ziek is, ga je dat op de foto toch terugzien. Dus dan is het verstandiger om een nieuwe afspraak in te plannen. Geef dit wel zo snel mogelijk door.

Kom je ook bij de mensen thuis?

Newborns fotografeer ik altijd bij jullie thuis. Omdat de newbornshoot vrij snel na de geboorte plaats vindt, tussen dag 6 en dag 12 na de bevalling, geldt voor de meeste mamma's dat ze nog niet zo mobiel zijn. Ze hebben net een bovenmenselijke inspanning geleverd om hun lieve baby'tje op de wereld te brengen, en dat gaat meestal niet zonder kleerscheuren. Daarom vind ik het belangrijk om zowel mamma als de baby te ontzien, en die extra service te bieden, door bij jullie thuis te komen fotograferen.

Heb je ook een studio?

Nee, ik heb geen studio. Er waren vergevorderde plannen om een studio aan mijn huis te bouwen. Maar omdat ik newborns bij de ouders thuis fotografeer, en kinderen en zwangere dames het liefst buiten in de natuur fotografeer, vroeg ik me af of ik die studio eigenlijk wel ging gebruiken.

Wanneer vindt een newbornshoot plaats?

Een newbornshoot vindt plaats tussen dag 6 en dag 12 na de geboorte. Dit is een hele korte periode, waarin de pasgeboren baby in een hele diepe slaap kan komen, en minder geprikkeld raakt door aanrakingen. Ze slapen gewoon door, als ze worden opgetild of aangeraakt en kunnen in verschillende poses worden neergelegd. Daarom is deze periode essentieel voor newbornfotografie. Zorg dus dat ik zo snel mogelijk na de bevalling gebeld wordt, zodat we de definitieve datum van de shoot kunnen vastleggen.

Waneer vindt een zwangerschapsshoot plaats?

Een zwangerschapsshoot vindt plaats tussen week 32 en 34 van de zwangerschap. Omdat ik zwangerschapsshoots het liefst buiten fotografeer, is het belangrijk om er op tijd bij te zijn. Mocht het echt prutweer zijn, dan kunnen we de afspraak makkelijk 1 of 2 weken verzetten, zonder dat we te dicht op de bevalling gaan zitten.

Hoe lang duurt een fotoshoot?

Een zwangerschapsshoot en een kindershoot duren ongeveer 2 uur. Een kindershoot duurt soms nog korter, omdat de aandachtsspanne van kinderen nog niet zo lang is.

Een newbornshoot duurt tussen de 3 en 5 uur. Alles is afhankelijk van de newborn, die bepaalt wat er allemaal mogelijk is en hoe lang het duurt. 

Ik let tijdens een shoot echter nooit op de tijd, ik ben bezig met fotograferen en wil plaatjes vastleggen.

Kan ik de andere foto's ook zien of krijgen?

Daar kan ik heel kort over zijn. Nee. Jullie moeten mij erop vertrouwen dat ik de mooiste foto's selecteer en bewerk. Vooral de manier waarop ik werk en bewerk naar het eindresultaat, heb ik meerdere foto's nodig om dat plaatje met de wow-factor te creëren. met de losse foto's zullen jullie weinig kunnen. 

Kan ik achteraf foto's bijbestellen, of mijn pakket aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om achteraf meer foto's te bestellen. Of wanneer jullie achteraf toch nog graag dat album of die canvas willen bestellen, om dan het pakket aan te passen. Dat is voordeliger, dan een product er los bij te bestellen.

Misschien wil je dit ook nog even lezen?

Ik snap beter dan wie dan ook dat dit een periode is van vele dure uitgaven. Alles waar baby voor staat is enorm duur. En je wilt gewoon het beste voor je kleine prinsje of prinsesje. Daarom zijn de meeste mensen eerder geneigd om alleen de digitale bestanden af te nemen. Maar wat ga je uiteindelijk met die digitale bestanden doen? Verdwijnen die in een mapje op je computer? Dat is toch zonde van zo'n dure fotoshoot! Of besluit je er uiteindelijk maar een Albelliboek van te maken of een Hema canvas te printen? Dat is ook heel erg zonde van alle moeite, tijd en geld die jullie en ik in die foto's hebben gestoken om ze op lage kwaliteit producten te drukken. Als het financieel nu even niet uitkomt om nu een grote uitgave te doen, maar jullie willen wel graag de foto's in een mooi album of op een mooie canvas gedrukt, vraag wat de mogelijkheden zijn. Misschien komen we er wel uit met een betaalplan.

bottom of page