top of page

Kim Laureen Photography

Mijn fotografie loopbaan ben ik begonnen aan de Fotovakschool. Daar heb ik de basisopleiding gevolgd. Ik wilde leren hoe ik mijn camera moest bedienen en hoe je het plaatje, dat je in je hoofd hebt, met je camera maakt. Het doel was toen nog niet eens zo zeer om fotograaf te worden, maar om mooie plaatjes van mijn kinderen te schieten. Tijdens de opleiding ontdekte ik dat ik zwanger was van mijn derde zoon. Omdat ik newbornfoto’s van mijn pasgeboren zoon wilde maken, heb ik de ALL-IN-1 workshop bij Brenda Olie, van Brenda Olie Fotografie, gevolgd. Zij is een van de beste newbornfotografen van Nederland en haar stijl spreekt mij heel erg aan. Het was een meerdaagse workshop, waarbij je naast newborns, ook zwangeren, baby’s en cakesmashes leert fotograferen. Na deze dagen wist ik het zeker: ik wil newborns fotograferen. Het is zo’n magische periode, die eerste 2 weken na de geboorte. Het is zo kostbaar. En het is zo belangrijk om dat vast te leggen. Daarna is het weg. 

Omdat ik de kunst van newborns fotograferen volledig wil beheersen, heb ik workshops gevolgd bij de grootste en bekendste newbornfotografen van de wereld: Jade Gao, van Newborn Photography by Jade; Amy McDaniel van Dewdrops by Amy en Erin Hoskins van Erin Elizabeth Photography. Ook op het gebied van zwangerschapsfotografie heb ik een uitgebreide workshop gevolg bij Daniëlle Hagens en een workshop bij internationaal gerenommeerd fotograaf Michael Stief

Daarnaast heb ik de Opleiding Natuurlijk Licht Fotograaf bij Willie Kers gevolgd. Zij is de dame in Nederland op het gebied van lichtbeheersing. Verder heb ik nog workshops en mentoring gevolgd bij Elena SchumilovaHelga Klein, Stephanie Lemmens, Natasha Ince, Lindsay Adler, Chris, Knight, Gemmy Woud-Binnendijk.

Maar ook online heb ik veel workshops en webinars gevolgd om steeds beter te worden in mijn fotografie en de problemen, waar ik tegenaanloop; of de dingen waar ik niet tevreden over ben, te tackelen. Zo volg ik ook online een Photoshop opleiding van Ben Wilmore. En heb ik de webinar van Audrey Woulard gevolgd over het maken en bewerken van haarscherpe foto’s, en fotobewerkingen van Patrik Naik

 

Maar niet alleen in mijn opleiding wil ik van de beste leren. Ik wil ook met de beste producten en materialen werken. Dat is nou eenmaal de control freak in mij, en mijn altijd-een-10-willen-halen mentaliteit. 

Ik fotografeer met een fullframe camera met de beste lichtsterke lenzen. Ik laat de kleden waar ik mee werk, die van de beste en dikste kwaliteit wol zijn, vanaf de beste leverancier in de VS verschepen. Ook de angora wollen mutsjes en pakjes laat ik bij een dame in de VS maken, die daar zo druk ermee is (omdat ze de beste is), dat ze een wachttijd heeft van ruim een half jaar. De zacht fluffy wollen lagen, waar de baby’s op liggen, zijn van superzachte, handgeverfde texaanse merino wol. Die ik ook bestel in de VS. Bij mij zal je geen geen polyester kleden en kleertjes vinden. Alles is van natuurlijke producten van de beste kwaliteit. En dat zie je terug in de foto's. Mijn foto's zijn uniek en ademen luxe uit. 

 

Met andere woorden, kosten nog moeite worden gespaard, zodat ik het beste product kan leveren aan mijn klant. Ik vind ook dat dat is wat ik mijn klant moet kunnen bieden, om deze magische periode vast te kunnen leggen. Je kan het namelijk niet meer overdoen. Het is een herinnering voor het leven, om het voor altijd te koesteren. Dit zijn de foto’s, die een gezin een heel leven met zich meedraagt. De canvassen aan de muur, die altijd zullen blijven. Dan mag er ook best wat kwaliteit in zitten. 

 

Dat is waar Kim Laureen Photography voor staat, en wat ik wil uitdragen: 

Luxe en romantische plaatjes van de allerbeste kwaliteit 

 

Dat is waar je voor kiest, als je voor mij als je fotograaf kiest.

En het streven naar perfectie heeft mij ondertussen ook wel wat opgeleverd. In de zwangerschapsfotografie ben ik ondertussen ook een bekende naam. Bovendien heb ik ook zelf al verscheidene internationale prijzen op mijn naam staan, met als hoogtepunt the Silver Portrait Masters Awards 2020. Daar ben ik nog steeds erg trots op.

bottom of page