Over mij

Hallo, ik ben Kim Laureen Woesthoff. Ik ben 35 jaar en moeder van drie jongens van 4 jaar, 2 jaar en 11 maanden. Omdat ik door de weeks mijn handen vol heb aan deze eigenwijsjes, fotografeer ik alleen in het weekend.  

 

Het fotograferen zat er bij mij al heel jong in. Mijn vader hield van fotograferen, hij heeft een paar duizend babyfoto’s van mij gemaakt, toen ik pas geboren was. En op mijn 7de kreeg ik al mijn eerste wegwerpcameraatje. Die had ik binnen 2 minuten helemaal volgeschoten met foto's van een papegaai, die op dat moment voor mijn neus in een kooitje zat! Dat werd door mijn vader wat minder gewaardeerd.

Op vakanties maakte ik vaak foto’s van de bezienswaardigheden, maar verder deed ik niet zoveel met fotografie. 

Toen mijn vader 50 werd, ging zijn zicht snel achteruit. Het bleek dat hij macula degeneratie had. Een aandoening aan het oog, waardoor je snel blind wordt. Zolang hij nog een beetje zag, gingen we wel eens met z’n tweeën kastelen of molens fotograferen. In 2009 ben ik begonnen aan mijn grote wereldreis. Ik heb een kleine 2 jaar de wereld over gereisd om mijn 2 passies na te streven. De wereld zien en fotograferen. Ik heb duizenden en duizenden foto’s gemaakt. En hoewel mijn vader slecht ter been was, en praktisch blind heeft hij door mijn foto’s met mij mee kunnen reizen en alles gezien, wat ik gezien heb.

Hij had een enorm beeldscherm, en kon zo toch elke foto goed zien. Toen werd de waarde van foto’s mij goed duidelijk. Het bracht mijn vader de wereld. En het bracht ons dichter tot elkaar. Twee jaar later is mijn vader overleden aan kanker. Hij heeft gelukkig mijn oudste zoontje nog mogen meemaken. Hij hamerde er altijd op dat ik veel foto’s van de kinderen moest maken. "Ze veranderen zo snel", zei hij, "leg elk moment vast."

Omdat ik altijd buiten foto’s maakte van stilstaande objecten liep ik nooit tegen mijn beperkingen aan. Kinderen binnen fotograferen was andere koek. Ik kreeg mijn kinderen niet mooi op de foto, zoals ik wilde. Daarom ben ik de basisopleiding aan de Fotovakschool gaan doen. Tijdens de opleiding ontdekte ik dat ik zwanger was van mijn derde zoon. Omdat ik mooie foto’s van mijn kleine uk wilde maken, heb ik een workshop newbornfotografie gevolgd. Vanaf dat moment was ik verkocht. 

 

Toen mijn jongste geboren werd, ben ik meteen met hem gaan oefenen, en ik bleef pakjes en accesoires aanschaffen om hem elke keer weer met iets anders op de foto te kunnen zetten. Al snel had ik en enorme verzameling van mooie spullen, omdat ik het zeker wist: Newborns, baby’s en kinderen fotograferen vind ik helemaal fantastisch. Ik word er zo blij van! Eindelijk heb ik mijn roeping gevonden. Hier moet ik mijn werk van maken! 

 

Ik wil ook niet langer wachten, tot al mijn kinderen op school zitten. Ik wil nu al al die lieve baby’tjes fotograferen. Herinneringen creëren voor later. Even de tijd stil zetten. Want al die lieve kleine baby’tjes worden zo snel groot. Dan heb je alleen de herinnering nog. 

Ik hoop dat ik de eer mag hebben om deze mooie herinneringen voor jullie te creëren en vast te leggen voor later, om voor altijd te koesteren. 

Wees welkom op mijn website. 

 

Liefs, Kim

*******************************************

© 2016 by KIM LAUREEN PHOTOGRAPHY

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook Grunge