top of page

Newborn

Newbornfotografie is echt een vak apart en een specialisme binnen de fotografie. Het richt zich volledig op de pasgeboren slapende baby, die tussen de 6 en 12 dagen oud is. Dat is een bijzondere fase in het leven van de baby. De newborn baby kan in een hele diepe slaap komen, wanneer hij tevreden en op zijn gemak is. In deze diepe slaap wordt de baby minder geprikkeld door aanrakingen, en zal daarom ook niet meteen wakker worden, als hij opgepakt of verlegd wordt. Daarom is deze periode ideaal voor de newbornfotografie.

Wanneer de baby ouder is dan 2 weken, zal de baby wel geprikkeld worden door aanrakingen, en wakker worden. Een newbornshoot zal dan voor een overprikkelde baby zorgen, en de shoot zal hoogst waarschijnlijk geen succes worden. 

Om een newbornshoot goed te laten verlopen, zijn een aantal zaken essentieel. De veiligheid van de baby staat natuurlijk voorop. Daarom heb ik een heleboel workshops, informatiedagen en zelfs de verzameling van veiligheidsvideo's van Kelly Brown gevolgd. Zodat ik er zeker van ben, dat alles wat ik doe veilig is voor de baby.

Daarnaast moet de newborn zich behaaglijk voelen. Om die reden wordt de ruimte waarin ik werk goed verwarmd, zodat de baby goed op temperatuur blijft.

De newborn heeft de regie. Die bepaalt zowel het verloop van de shoot, als hoe lang het duurt. Tussendoor is er ruimte om te voeden en om te verschonen. Wij moeten vooral veel geduld hebben, en niets willen forceren.

De newbornshoot vindt altijd plaats bij jullie thuis. Omdat de newbornshoot vrij snel na de geboorte plaats vindt, geldt voor de meeste mamma's dat ze nog niet zo mobiel zijn. Ze hebben net een bovenmenselijke inspanning geleverd om hun lieve baby'tje op de wereld te brengen, en dat gaat meestal niet zonder kleerscheuren. Daarom vind ik het belangrijk om zowel mamma als de baby te ontzien, en die extra service te bieden, door bij jullie thuis te komen fotograferen.

Mijn stijl binnen de newbornfotografie wordt 'geposeerd' genoemd. Ik wil de set volledig zelf creëren. Ik kies de achtergrond, de mandjes en schalen, de mutsjes of haarbandjes. Alles wordt op elkaar afgestemd om het perfecte plaatje te creëren. Ik hou daarbij van monochroom kleurgebruik en luxe producten. Ik leg de baby in speciale newbornposes, zoals ik geleerd heb van de bekende newbornfotografen. In deze poses ligt de baby opgekruld, zoals hij/zij ook in de baarmoeder lag. Daarom zal de newborn zich veilig en ondersteund voelen.

Afhankelijk van het pakket dat jullie kiezen, probeer ik twee of drie verschillende sets op te bouwen in de kleuren, die jullie gekozen hebben.

Hierna is eventueel nog de mogelijkheid om foto's te maken in combinatie met broertjes en zusjes en met ouders.

Voordat de newbornshoot plaatsvindt, ontvangen jullie een duidelijk informatiebrief, zodat jullie je kunnen voor bereiden op de fotoshoot.

bottom of page